Sov som en konge med disse råd

Det er ikke alle, der ved, hvordan de får mest mulig ud af deres søvn. Læs med her, hvor vi giver dig gode råd til, hvordan du kan sove som en ægte konge! Du vil med garanti, kunne forbedre dine søvnrutiner ved at få den rigtige mængde af søvn, den rigtige seng, den rigtige hårdhed på din madras og sengetøj, som er dejligt at have på og har en god åndbarhed.

Få den rigtige mængde af søvn

Mange mænd er ikke klar over, hvor meget deres mængde af søvn har at sige på deres performance dagen efter. Mængden af timer er faktisk meget vigtigere end du tror. Forskere siger at det er vigtigt at fastsætte, hvornår man går i seng og hvornår man skal op for at finde ud af, hvor mange timer du har brug for.

Det kan nemlig være meget forskelligt. I gennemsnit siger man at man skal have 7-8 timers søvn. Du kan i dag downloade mange forskellige aps, der kan hjælpe dig med at tracke din søvn rytme. Der findes også aps, som både kan hjælpe dig med at gå i seng til tiden og vågne på det rette tidspunkt. Det er super smart, når man som en travl mand hurtigt kan glemme, hvad tiden er, når vi gamer med vores venner. 

Det er størrelsen der er vigtig

På trods af hvad mange piger måske siger, så har størrelsen meget at sige. Her er det selvfølgelig sengen vi snakker om. En rigtig mand har en stor kontinental seng, hvor der er masser af plads til hans dronning kan sove ved hans side. Men det er ikke alle, som har indsigt i, hvorfor en kontinental seng er god.

Det er den perfekte seng til dig, som gerne vil have lidt ekstra luksus i hverdagen. Modsat mange andre typer af senge, er denne seng opbygget i tre lag. Nederst er en boksmadras med en madras ovenpå, som toppes med en topmadras. Hvem sagde luksus? Vil du gerne have lidt ekstra lir, kan du tilføje et hovedgærde, som du kan sidde op af, når du skal se film. Det er med til at skabe en atmosfære, der næsten er helt royal.  

Ved du hvor hård din madras skal være?

Sover du meget på siden eller på ryggen? Din stilling har meget at sige i forhold til, hvor din madras skal støtte op. Der findes mange forskellige madrasser, såsom skummadrasser, latexmadrasser og trykaflastende madrasser. Mange mænd ligger ofte på siden, når de sover.

Derfor skal vi have en madras, som giver efter på de rigtige trykpunkter. Derfor er det en god ide at finde en trykaflastende madras, som giver efter ved dine skuldre og hofter, men støtter op i din lænd og nakke. På den måde vil du kunne sove som en konge! Det er dog heller ikke ligegyldigt, hvad din madras er lavet af. Nogle madrasser er bedre til at aflede den overskydende varme end andre. 

Økologisk sengetøj giver bedre åndbarhed

Hvis du allerede har styr på din seng og madras, samt din mængde af søvn, kan det være du skal overveje dit sengetøj. Vi mænd har ofte en høj forbrænding og derfor kommer vi ofte til at svede hurtigt. Du skal derfor tænke meget over, hvilken type sengetøj du vælger. 

Er sengetøj ikke bare sengetøj? Svaret er nej. Der er stor forskel på, hvilken type sengetøj du vælger. Viskose, som er en efterligning af silke, vil ikke have samme svedabsorberende effekt, som sengetøj i bambus. Det lyder måske underligt at have sengetøj lavet i bambus. Men faktisk er det noget af det mest åndbare sengetøj, som både er allergivenligt og OEKO TEX certificeret. Vi mænd sveder ofte, når vi sover og derfor skal vi have åndbart sengetøj. Vi anbefaler klart at du prøver det, før du bliver fordømmende.