SÅDAN TILBEREDER DU RIGTIG OKSEKØD

Oksekød skal tilberedes på den rigtige måde for at få den bedste smag frem i kødet. Vi har derfor her lavet en oversigt over lækre oksekødsudskæringer og hvordan de skal tilberedes, så du får mest muligt ud af det. Læs med og bliv klogere på, hvordan du tilbereder oksekød bedst muligt.

Mørbrad

Mørbrad er kødet, der sidder nederst på ryggen, på indersiden af kammen. Det er et muskelstykke, som ikke bruges meget og det er derfor meget mørt med lidt fedt og bindevæv.

Oksemørbrad kan tilberedes på et hav af forskellige måder, men det må i hvert tilfælde ikke tilberedes for længe på grund af det lave fedtindhold. Mørbrad kan f.eks. steges på en pande. Her er det dog en god idé at salte kødet i 30 minutter inden stegning, så saften holdes i kødet. Mørbrad kan også med fordel pakkes ind i enten dej eller bacon, så kødet får lidt smag og saften holdes i kødet. Mørbrad kan også skæres ud i medaljoner.

Entrecote

Entrecote er kødet, der sidder i forlængelse af forbenene – og det er også kendt som den del af oksefileten, der har allermest fedtmarmorering. Entrecote er også bedre kendt under navnet Rib-Eye steaks.

Entrecote bliver normalt skåret ud til bøffer, som så skal steges i meget kort til, faktisk kun 2½ minut på hver side. Entrecote kan dog også langtidssteges ved ca. 110 grader i 8-10 timer. Her er det en god idé at lægge det i en fad sammen med en bund af rodfrugter og pakke det ind i sølvpapir. På den måde smelter fedtet og trænger ind i kødet – og det giver et meget lækkert og mørt stykke kød.

Højreb

Højreb består af ribben med oksefilet på. Det er generelt meget magert, men det samtidig også meget smagfuldt og saftigt. Det kan steges både med og uden ben, og hvis det steges uden, kaldes det højrebsfilet. Højreb bliver normalt tilberedt som en steg, og det giver et meget flot og saftigt resultat.

Oksefilet

Oksefilet er kødet, der kommer fra den øverste del af ryggen. Det bruges tit til enten steg eller medaljoner eller schnitzler. Oksefilet er kendt for at være et meget mørt stykke kød.

Oksefilet kan tilberedes på mange forskellige måder, men det bedste resultat skabes faktisk på en gas- eller kuglegrill med en drypbakke under for det bedste resultat.

Hvis du står og mangler lækkert oksekød af højeste kvalitet til aftensmaden, kan du med fordel købe Black Angus kød hos snorogsnor.dk.

Dette indhold er sponsoreret