SÅDAN INDRETTER DU DET PERFEKTE HJEMMEKONTOR

I 2020 er mange begyndt at arbejde hjemmefra, og det stiller høje krav til hjemmekontoret. Vi har her samlet nogle gode tips til dig, der skal have indrettet et ordentligt hjemmekontor, så du kan bibeholde samme produktivitet, som du har på arbejdspladsen.

Den perfekte placering

Placeringen har stor betydning for dit koncentrationsniveau og dermed din produktivitet dagen igennem. Hvis du har brug for at arbejde koncentreret, er det en god idé at placere hjemmearbejdspladsen isoleret fra andre aktiviteter i hjemmet. Det vil sige, at køkkenet f.eks. er en dårlig placering. Det optimale er selvfølgelig at placere hjemmekontoret i et værelse for sig. Det er dog langt fra alle, der har et ekstra værelse til rådighed. Du kan derfor i stedet indrette kontoret som en del af et værelse eller langs en væg og evt. bruge en rumadskiller. Det giver dig mere fred og ro – specielt når andre familiemedlemmer er hjemme samtidig.

De perfekte møbler

Uanset om du har et værelse til rådighed eller du skal indrette arbejdspladsen i stuen, så er møblerne meget vigtige. Det er nemlig her, du skal tilbringe det meste af din arbejdstid, når du arbejder hjemmefra. Her er det vigtigt, at du investerer i en ordentlig kontorstol, som kan tilpasses din krop – og så er det også vigtigt, at du får fat i et bord, som kan monteres i albuehøjde, når du sidder ved det. Det sikrer nemlig at dine underarme kan hvile på bordpladen og du kan slappe af i skuldrenes muskulatur. Hvis du ikke har den store plads at gøre godt med, kan du med fordel investere i en bordplade efter mål og nogle bordben af høj kvalitet.

Den perfekte arbejdsbelysning

Dårlig belysning kan føre til dårlige arbejdsstillinger, og det kan så føre til hovedpine og muskelsmerter. Den bedste arbejdsbelysning er uden tvivl dagslys – men du skal samtidig sikre, at der ikke kommer sollys ind i skærmen eller dine øjne. Det er faktisk bedst, at du sidder med siden til vinduet, som bør være forsynet med en form for gardiner eller persienner, så du kan skærme af i tilfælde af meget stærkt sollys.

Dette indhold er sponsoreret