OPLEVER DU TEGN PÅ STRESS?

Stress kan ramme alle – og det er faktisk en meget udbredt folkesygdom. Verdenssundhedsorganisationen WHO forudser endda at stress og depression vil blive en af de største sygdomsfaktorer i 2020. Hvis vi ser på tallene, er der også god grund til bekymring. 430.000 oplever symptomer på alvorlig stress hver dag. 30.000 bliver indlagt hvert år på grund af stress. 3000 personer bliver hvert år førtidspensionister på grund af stress. Det koster cirka 1,5 millioner ekstra fraværsdage på grund af stress hvert år – og det koster det danske samfund 27 mia. kr. årligt.

Stress er dog ikke altid nemt at konstatere, idet der er mange forskellige symptomer, som sagtens kan være symptomer på alt muligt andet. Det er dog vigtigt at være opmærksom på de symptomer, som kan være tegn på stress, så man opdager det i tide. Fysiske symptomer omfatter bl.a. hovedpine, svimmelhed, søvnproblemer, hjertebanken, udmattethed og muskelspændinger. Psykiske symptomer omfatter bl.a. koncentrationsbesvær, dårlig hukommelse, irritabilitet, manglende humor og negative tanker. Adfærdsmæssige symptomer omfatter bl.a. øget brug af f.eks. kaffe, alkohol, medicin eller endda stoffer, isolation, gråd, travlhed og vredesudbrud. Det skal lige nævnes, at man ikke behøver at have alle symptomer for at det kan være tegn på stress.

Men når man så har disse symptomer, hvad kan man så gøre for at komme af med dem? Stress er desværre en sygdom, der sætter sine tegn – og det er faktisk en sygdom, som du altid skal være opmærksom på, selv når du er blevet ”rask” igen.

Heldigvis er der dog nogle ting, man kan gøre for at komme af med stress. Én af de absolut mest effektive metoder er hypnose mod stress.  Hypnose kan nemlig hjælpe dig med at forstå og ændre de bagvedliggende programmer, der styrer din evne til at sige fra og til. Du får ryddet op i gamle overbevisninger, så du bedre kan se, hvad der bedst for dig, og du modtager også nogle mentale redskaber, som kan beskytte dig mod andre menneskers negative tanker, følelser og handlinger. Det giver dig med andre ord bedre mulighed for at tage dig godt af dig selv, så du har overskud til at leve lige præcis det liv, du gerne vil leve.

Dette indhold er sponsoreret