HUSKER DU AT TAGE BACKUP?

De fleste af os opbevarer vores filer digitalt i dag. Det kan være alt fra vigtige dokumenter, til kvitteringer eller værdsatte familieminder i form af billeder og video.

Det er en helt normal praktisk, at vi lægger denne type af filer og data på vores lokale computere, for at forevige dem. Dette fordi vi som regel sætter lighedstegn mellem noget er digitalt og at det ikke kan gå i stykker. Men sandheden er, at dine filer ikke er bedre sikret end den fysiske computer, hvis ikke du har en online backup.

Det betyder, at hvis dine filer kun findes på det lokale drev i din computer, så kan de være væk med et fingerknips, hvis du spilder kaffe i maskinen, lynet slår ned eller den simpelthen bare stopper med at virke.

Derfor skal du betragte en online backup som en ekstra forsikring, hvormed dine filer ikke går tabt. Tænk bare over ærgrelserne, hvis dine bedste familiebilleder, en vigtig opgave eller andet af betydning går tabt. Det kan heldigvis undgås.  

En online backup er den sikreste løsning

Det er helt almindeligt, at vi bruger online backup. Mange bruger det måske endda uden at tænke over det, hvis de bruger Dropbox eller måske har en Microsoft konto med et tilhørende OneDrive, der er gratis, medmindre man har brug for mere plads en den gratis version tilbyder.

En online backup er en service, hvor du uploader dine filer og data til ”skyen”, som det kaldes. Med nutidens hurtige internetforbindelser in mente er det ofte en simpel proces at uploade data, og det er typisk også relativt simpelt at lave sig en konto til en service.

Du skal dog være sikker på, at der er en fornuftig politik omkring gendannelse af data. Hvis der skulle ske noget med stedets server, er det nemlig vigtigt, det OGSÅ ligger gemt andetsteds, så der kan laves backup. Det kaldes at data gøres redundant ved at blive opbevaret flere steder.

Det kan måske lyde overdrevet, men det er en sikkerhed, som ikke er til at se bort fra. Undersøg derfor din udbyder grundigt, og vær sikker på at du kan få genskabt dine filer, hvis uheldet er ude.

Dette indhold er sponsoreret